keresés:  

Zöldszám

Közérdekű beadvány, panasz bejelentésének lehetősége a Budapest I. kerület Budavári Önkormányzatnál


Bejelentés zöld telefonszámon


Közérdekű bejelentés, javaslat, legegyszerűbben telefonon hangüzenet formában tehető meg.

Ingyenesen hívható zöld telefonszámunk:

06-80-204-275

(ez egy vezetékes telefonszám, SMS-t nem tud fogadni).

A kerületi polgárok „zöld” telefonszámon közérdekű bejelentéseiket, illetve javaslataikat ingyenesen, a nap 24 órájában megtehetik. A telefonálót egy rövid köszöntő fogadja, amely a következő információkat tartalmazza:

  • az üzenetrögzítő közérdekű bejelentések megtételére szolgál (magánügyekkel, továbbá olyanokkal, amelyek nem tartoznak az önkormányzatra, nem tudunk foglalkozni)

  • a hívó fél telefonhívása ingyenes

  • egy perc áll a hívó fél rendelkezésére

  • a hívó fél adatainak rögzítésére szükség van (név, lakcím, telefonszám).

A bejelentés alapján történő ügyintézés elektronikus úton történik a Polgármesteri Hivatalban. Az intézkedésről telefonon, egy napon belül tájékoztatjuk a bejelentőt. Amennyiben ügyintézésünkről visszajelzést szeretne kapni, kérjük, hogy a bejelentéskor nevét és telefonszámát is adja meg.


Amennyiben az érdemi ügyintézés 30 napnál hosszabb időt vesz igénybe, a bejelentőt erről tájékoztatjuk, az elintézés várható időpontjának közlésével. Amennyiben a megtett intézkedésekről a tájékoztatás telefonon nem adható meg, és írásbeli válaszra van szükség, polgármesteri vagy jegyzői kiadmányozással, elektronikus úton történik a válasz továbbítása.

Minden kedves kerületi polgárnak köszönjük, hogy bejelentésével, jelzéseivel segíti munkánkat!