keresés:  

Energiatakarékos intézmények

Elkészült a GAMESZ épületének, az Iskola utca 10. szám alatt lévő irodaépületnek és a Czakó utcai pálya irodaépületének energetikai korszerűsítése. A felújításokra a Budavári Önkormányzat közel 85 millió forint európai uniós forrást nyert el.

A Budavári Önkormányzat évek óta kiemelt figyelmet fordít az intézmények energiatakarékos működésére. Az elmúlt években számos iskola, óvoda, bölcsőde hőszigetelését végezték el európai uniós pályázati források segítségével. A Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében idén újabb három épület energetikai korszerűsítésére nyert támogatást az önkormányzat, közel 85 millió forint értékben. Az utólagos hőszigeteléssel, a nyílászárók cseréjével és a fűtési rendszerek korszerűsítésével jelentősen csökkenthető az intézmények energiafogyasztása. Így egyrészt takarékosabbá, másrészt pedig „zöldebbé", környezetbarátabbá válik működésük, hiszen csökken a környezeti terhelés.

Nyáron kezdődött el és őszre fejeződött be a Czakó utcai Sport és Szabadidőközpont irodaépületének energetikai felújítása. A „kisházként" is ismert épületben a főfalak utólagos hőszigetelésére, a nyílászárók cseréjére, a lapostető teljes felújítására, hőszigetelésére és a radiátorok szelepcseréjére került sor. Ugyancsak a fűtési szezon kezdetére fejeződött be az Iskola utcában a GAMESZ épületének korszerűsítése, amelynek során lecserélték az elavult nyílászárókat, kialakították az épület utólagos hőszigetelését és elvégezték a teraszfödém teljes felújítását, hőszigetelését. Hasonló munkálatok zajlottak a szomszédos Iskola utca 10. szám alatti irodaépületben is. A főfalak utólagos hőszigetelése, a nyílászárók cseréje mellett itt jelentős fűtéskorszerűsítésre is sor került. Kicserélték az elavult kazánt és a radiátorok szelepeit.

Szakértői elemzések szerint az elvégzett felújításokkal az épületek hővesztesége jelentősen csökkenthető, hiszen a szigetelés vastagságának 1 cm-rel történő növelése, 3-4%-os energia- és költségmegtakarítást eredményez.


A képgalériához kattintson ide.

Kapcsolódó anyagok:
Sajtóközlemény - 2015. augusztus 14.
Sajtóközlemény - 2015. október 30.