keresés:  

Képviselő-testület 2014-2019

Dankházi Tibor

Dankházi Tibor

Katolikus család gyermekeként Magyarkeszin született 1956. július 02-án. Gyermekéveit vidéken töltötte, 1970-től Budapesten tanul, középiskolai tanulmányok után katona Cegléden. A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán kereskedelmi üzemgazdász és gazdasági szaktanári diplomát, illetve a Közgazdaságtudományi Egyetemen szakközgazdász diplomát szerez. Előbb áruház igazgató-helyettes, majd a Volánpack Vállalatnál felsővezető, a vagyongazdálkodási, bér és anyagi- érdekeltségű, munkaügyi, kereskedelmi osztályokat felügyeli. A vállalatnál Vállalati Tanács elnök-helyettese, illetve felügyelő bizottsági tagságot tölt be. 1990-1994-ig az Érdekegyeztető Tanács szakértője, a munkaadói oldalt képviselve részt vesz a népgazdaság nemzetgazdasággá történő átalakításában, a Munka Törvénykönyvének szerkesztésében. A dél-szláv háború idején a Menekültekért Alapítvány elnöke. Tagja a Lezsák Sándor elnöksége alatt működő MDF vállalkozói tagozatának, valamint a Lakiteleki Népfőiskola Deák Ferenc Politikai Kollégiumának. Alapító tagja a Parlamentben megalakult Nemzeti Fórum Egyesületnek. Részt vett a Csengey Dénes Vándoregyetem munkájában. Tíz évig a rákospalotai Magyarok Nagyasszonya Főplébánia képviselő-testületének a tagja. 1987-óta házas, családi és anyagi körülményei rendezettek, három gyermeke van, mindhárman a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnáziumban végezték a középiskolájukat. Öt éve budavári lakos. 1998-óta az általa alapított Kft. vezeti. 1998-tól minden parlamenti választásnál, mint Fidesz küldött részt vett a szavazatszámláló bizottság munkájában, illetve az azt megelőző kampányban, mert a Fidesz által vallott értékeket magáénak tudja, azt jó szívvel képviseli. 2014. októberében Budapest I. kerület 1. számú egyéni választókerületében, a Budai Várban települési önkormányzati képviselőnek választották.

Képviselő testületi tag adatai
1. Név:Dankházi Tibor
2. Bizottsági tagság: Pénzügyi, Tulajdonosi és Jogi Bizottság, Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság
3. Fogadóóra: Polgármesteri Hivatal, minden hónap utolsó keddjén, telefonos egyeztetés alapján. Telefonszám:+36-20-354-03-04

4. Elérhetőség:

Email: dankhazi.tibor@budavar.hu; dankti@freemail.hu

Telefon: +36-20-354-0304

Marschall Máté

Marschall Máté1984-ben született Sátoraljaújhelyen. Nős, egy gyermek édesapja.
Felmenői egykoron a kerület lakói voltak, de a kitelepítések szele őket is elérte. Édesanyja kertészmérnök és rajztanár, férje a Stühmer Kft. édességgyár grafikai vezetője.
Iskoláit Gödön és Sátoraljaújhelyen végezte, jelenleg az ELTE- Bölcsészettudományi kar hallgatója.
2010-ben költözött Budapestre, lakberendezési kovácsoltvas munkákkal foglalkozik. Korábban a Kulturális Örökségvédelmi Hivatalban, majd a Budapest Történeti Múzeumban dolgozott.
Szabadidejében szívesen foglalkozik bőrdíszművességgel és a könyvkötészettel, valamint katonai relikviák, műtárgyak fémrestaurálásával és gyűjtésével.
A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2014. október 12. napján megtartott választásán Budapest I. kerület 2. számú egyéni választókerületében települési önkormányzati képviselőnek választották.

Képviselő testületi tag adatai
1. Név: Marschall Máté
2. Bizottsági tagság: Kulturális, Oktatási és Sport Bizottság
3. Fogadóóra: Budavári Polgári Szalon(Bp.I. Fő u. 28.) telefonos egyeztetés alapján. Telefonszám:+36-20-354-1046
4. Elérhetőség:

E-mail: marschall.mate@budavar.hu

Telefon: +36-20-354-1046

Timár Gyula

Tímár GyulaBékés megyében Füzesgyarmaton született 1950-ben. Nős, két gyermekükkel a Batthyány utcában élnek. Végzettsége okleveles közgazda.
Egész életében gazdasági területen dolgozott (állami vállalat, versenyszféra, közigazgatás, állami igazgatás). Korábbi önkormányzati szakmai tapasztalatait Vecsésen és Budapest XIX. kerületi önkormányzatnál szerezte. Élete fontos része a hit, római katolikusként a Mátyás templom egyházközségéhez tartozik. Családjával aktívan rész vesz az ott folyó közösségi életben is, ezen felül tagja a Pasztorális Tanácsnak.2006-ban örömmel fogadta el a Budapest I. kerületi Fidesz-KDNP felkérését, hogy önkormányzati képviselőként munkájával segítse a Vízivárosban élők gondjainak a megoldását.
2006-2010 között a Budapest I. kerület Budavári Önkormányzat Képviselő Testület tagja, mint a Pénzügyi Bizottság elnöke tapasztalataival az önkormányzat gazdasági tevékenységét segítette az egyre nehezebb gazdálkodási körülmények között.
2010-2014 között a Pénzügyi, Tulajdonosi és Jogi Bizottság elnökeként igyekezett úgy végezni a munkáját, hogy továbbra se kellett felélne a jövőt, folytatódott a kiegyensúlyozott gazdálkodáson alapuló sikeres városfejlesztés.
2014. októberében Budapest I. kerület 3. számú egyéni választókerületében ismét települési önkormányzati képviselőnek megválasztották.

Képviselő testületi tag adatai
1. Név: Tímár Gyula
2. Bizottsági tagság: Pénzügyi, Tulajdonosi és Jogi Bizottság

3. Fogadóóra: Vízivárosi Klub(Bp. I. Batthyány u. 26.)Telefonos egyeztetés alapján minden hónap első szerdáján 17:00- 18:00-ig.Telefonszám: +36-20-353-7100

4. Elérhetőség:

E-mail: timar.gyula@budavar.hu

Telefon: +36-20-353-7100

Tóth Gábor

Tóth GáborSzületése óta, 29 éve él az I. kerületben, amelyhez számos személyes emlék köti.
2010-ben szerzett diplomát a Kaposvári Egyetem Művészeti Karán rajz-, és vizuális kommunikáció szakos tanárként. További felsőfokú tanulmányait a Pécsi Tudományegyetem, valamint az ELTE Bölcsészettudományi Karán folytatta (Néprajz BA, MA). Jelenleg egy multinacionális cég alkalmazásában áll.
2006 óta az I. kerületi Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP), valamint az I. kerületi Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) tagja, utóbbi szervezetben 2010-től elnöki tisztséget tölt be.
2010-2014 között a Budavári Önkormányzat Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottságának külsős bizottsági tagjaként vett részt a kerületi szakmai munkában, amelynek során lehetősége adódott számos, az I. kerület jövőjét alapvetően meghatározó kérdést megismerni és megvitatni.2014. október 12-én megtartott önkormányzati választáson Budapest I. kerület 4. számú egyéni választókerületében települési önkormányzati képviselőnek választották.

Képviselő testületi tag adatai
1. Név: Tóth Gábor
2. Bizottsági tagság: Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság, Kulturális, Oktatási és Sport Bizottság
3. Fogadóóra: Vízivárosi Klub(Bp. I. Batthyány u. 26.), minden hónap első szerdáján 17:00- 18:00-ig, illetve telefonos egyeztetés alapján.
Telefonszám: +36-20-353-4884

4. Elérhetőség:

E-mail: toth.gabor@budavar.hu

Telefon: +36-20-353-4884

Dr. Jeney János Lászlóné

Dr. Jeney Jánosné1953. május 8-án született Jászberényben. Férjezett, egy felnőtt lánya van.
Huszonöt éve lakik családjával a Vízivárosban, a Csalogány utcában. 1972-ben érettségizett, egy évvel később egészségügyi szakasszisztens képesítést szerzett. 1972-1983 között a Szolnok megyei egészségügyi szolgálatnál asszisztensként dolgozott. Ezt követően Budapestre költözött családjával és a Számítástechnikai Kutató Intézet főigazgatói titkárságán dolgozott rendezvény szervezőként (a mai Alkotmánybíróság épületében). 1991-ben felsőfokú reklám szakképesítést szerzett, tizenkét évig az OTP Bank Alagút utcai fiókjának marketing főmunkatársa volt. 1999-től át az államigazgatásban helyezkedett el: a Fővárosi és Pest Megyei Földművelésügyi Hivatal Ellenőrzési és Monitoring Osztályán ellenőrzési főfelügyelő, majd a Pest Megyei Közigazgatási Hivatal munkatársa.
2004 óta ismét az OTP Bankban dolgozott, a bank Pénzügyi Főosztályának Betét-adminisztrációs Back-Office Osztályán.
2002 óta segíti a Fidesz munkáját és törekvéseit. 2005-ben lett tagja a Fidesz - Magyar Polgári Szövetségnek, 2006-ban Budavár önkormányzati képviselőjének választották (7. vk). Az elmúlt négy évben az államigazgatásban és a pénzügyi területen szerzett tapasztalatait az önkormányzat Pénzügyi és Népjóléti Bizottságának tagjaként igyekezett kamatoztatni. A 2010. önkormányzati választásokon ismét egyéni önkormányzati képviselői mandátumot szerzett, 2010. október 15-én a képviselő-testület alpolgármesterré választotta. Az önkormányzat társadalmi kapcsolatainak ápolására kapott felkérést.
2014. október 12-én az I. kerület 5. számú egyéni választókerületében ismét települési önkormányzati képviselőnek választották.

Képviselő testületi tag adatai
1. Név: dr. Jeney János Lászlóné
2. Bizottsági tagság: Népjóléti Bizottság
3. Fogadóóra: Vízivárosi Klub(Bp.I. Batthyány u. 26.) telefonos egyeztetés alapján. Telefonszám: +36-20-353-7272

4. Elérhetőség:

E-mail: jeney.janosne@budavar.hu

Telefon: +36-20-353-7272

Horváth Csilla Erzsébet

Horváth Csilla

2004-ben költözött vissza az emigrációból a Krisztinavárosba. 2011-ben az időközi önkormányzati választáson egyéni mandátumot nyert Budapest I. kerületi 6. számú választókörzetében. 2011-2014 között az Egészségügyi és Szociális Bizottság tagjaként dolgozott a Képviselő-testületben. Elkötelezettséget érez a szociálisan nehéz helyzetben élő családok és egyedül élő nyugdíjasok iránt. Hisz abban, hogy egy kis egymásra figyeléssel sok problémán lehet segíteni, és csak összefogással tudjuk az akadályokat leküzdeni. A szociális feladatok mellet fontosnak tartja a környezetvédelmét, ezért aktív részese a kerülettakarítási akcióknak.
A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2014. októberében megtartott választásán Budapest I. kerület 6. számú egyéni választókerületében települési önkormányzati képviselőnek választották.

Képviselő testületi tag adatai
1. Név: Horváth Csilla Erzsébet
2. Bizottsági tagság: Pénzügyi, Tulajdonosi és Jogi Bizottság, Népjóléti Bizottság
3. Fogadóóra: Ügyfélszolgálati Iroda(Bp., I. Attila út 65.);Telefonos egyeztetés alapján. Telefonszám:+36-20-354-0666

4. Elérhetőség:

E-mail: horvath.csilla@budavar.hu

Telefonszám: +36-20-354-06-66

dr. Patthy Szabolcs

dr. Patthy Szabolcs Születése óta él a kerületben, a Krisztinavárosban. Nős, három gyermek édesapja. Önkormányzati munkája mellett egy svájci gyógyszercég ügyvezetőjeként dolgozik. Családjával évek óta részt vesz a Krisztinavárosi plébánia életében.
Szülei és testvérei is a kerületben élnek, dolgoznak, a „nagycsaládi" összejöveteleiket is a Krisztinavárosban tartják. Ezért a számára a városrész az emberi és családi történelem alakítója, színhelye is - amelynek minden pontjához személyes emlékek fűzik.
Képviselőként célja, hogy a KDNP tagjaként hatékonyan, és az erkölcsi normákat szem előtt tartva lépjen fel az itt lakók érdekében. A versenyszférában szerzett tapasztalatait a pályázati támogatások megszerzésében, a pénzügyi források optimális elosztásában kamatoztatja.
2010-2014 között a Pénzügyi, Tulajdonosi és Jogi Bizottság tagjaként dolgozott.
A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2014. október 12. napján megtartott választásán Budapest I. kerület 7. számú egyéni választókerületében ismét települési önkormányzati képviselőnek választották.

Képviselő testületi tag adatai
1. Név: dr. Patthy Szabolcs
2. Bizottsági tagság: Pénzügyi, Tulajdonosi és Jogi Bizottság

3. civil és egyházi kapcsolatok tanácsnoka
4.. Fogadóóra: T
elefonos egyeztetés alapján. Telefonszám: +36-30-456-7967.

5. Elérhetőség:

E-mail: patthy.szabolcs@budavar.hu

Telefonszám: +36-30-456-79-67

Varga Antal

Varga Antal 1948-ban született Jászberényben, pedagógus családban. Édesanyja tanítónő, édesapja magyar-francia szakos tanár, irodalomtörténész volt, Jászberény díszpolgára. Gyermekkorát itt töltötte, 12 évesen költöztek Budapestre. A Veres Pálné Gimnáziumban érettségizett, majd az ELTE TTK matematika - fizika szakán szerzett középiskolai tanári diplomát. 1973-ban nősült, felesége Pagony Antónia szintén matematika-fizika szakos pedagógus. Két felnőtt fiúk van, egyikük villamosmérnök, a másik közgazdász.
Az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Iskolában kezdte tanári pályáját. Az ELTE vezető tanáraként itt tanított közel 25 éven keresztül. 1991-1993-ig Bécsben, a Vienna International School nemzetközi iskolában tanított, meghívott tanárként fizikát, angol nyelven.
Több fizika tankönyv és példatár társszerzőjeként ismert a neve, a Műszaki Kiadó tankönyvsorozatát a mai napig számos iskolában használják.
1996-ban, a korábban az első kerületben alapított Szent Gellért Katolikus Általános Iskola igazgatói teendőivel bízták meg, azzal a feladattal, hogy az iskolából 12 évfolyamos intézményt hozzon létre. A Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium igazgatójaként 15 éven keresztül dolgozott, majd nyugdíjba vonulása után jelenleg is óraadó tanárként tanít az iskolában.
Több évtizedes tanári munkájának elismeréseként Miniszteri Dicséretben részesült (1988), megkapta az ELTE Trefort Ágoston emléklapot (1995), a Budavár Önkormányzat Virág Benedek díját (2012) és a Szent Gellért érdemérmet (2014).
A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2014. október 12. napján megtartott választásán Budapest I. kerület 8. számú egyéni választókerületében települési önkormányzati képviselőnek választották.

Képviselő testületi tag adatai
1. Név: Varga Antal alpolgármester
2. Fogadóóra: Telefonon egyeztetett időpontban. Telefonszám : +36-20-354-0355

3. Elérhetőség:

E-mail: varga.antal@budavar.hu

Telefonszám: +36-20-354-0355

Vecsey András

Vecsey AndrásSzületése óta - 59éve - a Tabánban él, jelenleg vállalkozóként dolgozik.
A rendszerváltás óta, huszonnégy éve tagja a Budavári Önkormányzat Képviselő-testületének, ahol közbiztonsági tanácsnokként dolgozik és a biztonság megóvását tartja a legfontosabbnak.
Az Egészségügyi és Szociális Bizottság tagjaként számos kezdeményezése talált meghallgatásra. Több sportrendezvényt és egészségnapot szervezett a kerületben, amelyek jó visszhangra találtak a kerület polgárai körében. Számos társadalmi szervezet tagjaként tevékenykedik: tagja a Tabánért Alapítványnak, a Naphegy-Tabán Környezetvédő és Városszépítő Egyesületnek vagy a Tabáni Spartacus Sport és Környezetvédő Egyesületnek.
Lokálpatriótaként nagy hangsúlyt fektetek a helytörténetre.
2014. októberében megtartott önkormányzati választáson ismét települési önkormányzati képviselőnek választották Budapest I. kerület 9. számú egyéni választókerületében.

Képviselő testületi tag adatai
1. Név: Vecsey András
2. Bizottsági tagság: Népjóléti Bizottság

3. közbiztonsági tanácsnok

4. Fogadóóra: Telefonos egyeztetés alapján. Telefonszám:+36-20-914-82-89 v. 355-92-51.

5. Elérhetőség:

E-mail: vecsey.andras@budavar.hu; taban@vecsey.net

Telefonszám: +36-20-353-9232; fax/üzenetrögzítő: 355-92-51

Orczy Antal

Orczi AntalBudapesten született 1957-ben. Négy gyermek édesapja, 4 unoka nagypapája. Az Eötvös gimnázium után a Forgalmi Tiszti Főiskolát és a Környezetvédelmi Hidrotechnológiát is munka és család mellett végzi el. Jelenleg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatási Tudományi kar hallgatója. A Közlekedési Vállalatnál eltöltött több évtizedes középvezetői munkaviszony után a Pest Megyei Kormányhivatal Közlekedés Felügyelőséghez kerül. Párja családja már harmadik generáció óta él a Gellérthegyen.
2002-es Kossuth téri nagygyűlés után csatlakozik a Fideszhez. 2002-2006 között a Városfejlesztési és Környezetvédelmi bizottság külsős tagja. 2005-ben beválasztják a Fidesz I. kerületi elnökségébe. 2006-ban az önkormányzati választáson a Gellérthegyen egyéni mandátumot nyer és a Városfejlesztési és Környezetvédelmi bizottság elnöke lesz és tevékenyen részt vesz a Társasház felújítási munkacsoport munkájában is.
A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2014. október 12. napján megtartott választásán Budapest I. kerület 10. számú egyéni választókerületében ismét települési önkormányzati képviselőnek választották.

Képviselő testületi tag adatai
1. Név: Orczy Antal
2. Bizottsági tagság: Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság
3. Fogadóóra: minden hónap első hétfő 18:00-19:00 -ig, az Uránia Csillagvizsgálóban (Sánc u. 3/b.)4.

E-mail: orczy.antal@budavar.hu

Telefonszám: +36-20-353-5357; +36-70-316-9205

Dr. Gallowich Margit Kornélia

Orvosi, szociológiai tanulmányokat folytatott és menedzsmentet is tanult. A kerületben született, járt iskolába, és kísérte gyakran körzeti orvos édesapját a betegeihez. Kisgyerekként élte át a Széna téri pincénkben az 56-os forradalmat. Itt születtek, jártak iskolába és nevelte fel egymaga ma már felnőtt diplomás lányait, akiknek köszönhetően ma három óvodáskorú kisgyerek boldog nagymamája.

Képviselő testületi tag adatai
1. Név: Dr. Gallowich Margit Kornélia
2. Bizottsági tagság: Népjóléti Bizottság
3. Fogadóóra: A Fiáth János utcai Idősek Klubjában, telefonos egyeztetés alapján. Telefonszám: +36-30-463-45-31 vagy +36-20-353-82-23

4. Elérhetőség:

E-mail: gallowich.margit@budavar.hu; gallowicg@gmail.com

Telefonszám: +36-30-463-45-31

Remenyik Ildikó

Remenyik IldikóErdélyben, Kolozsváron született. Férjezett, közgazdász férje is kolozsvári születésű. Szülővárosában megtanult kisebbségben élni, magas szinten elsajátítva a toleranciát, a kommunikáción és együttműködésen alapuló problémamegoldást.
Szociál-pedagógus és pedagógus diplomát szerzett román nyelven, majd tanulmányait magyarul folytatta, megszerezve a pszichológusi diplomát is. Később posztgraduális képzései során, pszichodrámát, integrációs oktatást, tanácsadást és meditációt tanult.
Több mint tíz éve él az I. kerületben, a Naphegyen. A Budai Polgárok Társaságának a pszichológusa. Nyolc évet dolgozott a Budavári Önkormányzat Egészségügyi és Szociális Bizottság tagjaként.
Humánus és baloldali emberként lételeme a segítés. Erdélyi, magas hegyek között fekvő nyaralójában, évek óta, minden nyáron két táboroztatásra ad lehetőséget, egy nagycsaládos vallásos csoportot valamint egy halmozottan hátrányos helyzetű, mélyszegénységből jövő gyerekcsoportot fogad.
Erdélyi gyökereinek tulajdonítja a természettel kialakított szoros kapcsolatát.
Az I. kerületben is végtelenül fontos számára a természeti környezet, a parkok mennyisége és minősége.
Az Önkormányzat Egészségügyi és Szociális Bizottságában végzett munkája révén alaposan megismerte a kerületben lakók problémáit. Célja a sokgyerekes családok, az idősek, az egyedülállóak, a kölcsöntörlesztők támogatása, a hátrányos helyzetűek esélyteremtése.

Képviselő testületi tag adatai
1. Név: Remenyik Ildikó
2. Bizottsági tagság: Kulturális, Oktatási és Sport Bizottság
3. Fogadóóra: A Krisztina krt 73.szám alatt telefonos egyeztetés alapján. Telefonszám :+36-20-535-1400.

4. Elérhetőség:

E-mail: remenyik.ildiko@budavar.hu ; ildikoremenyik@gmail.com

Telefonszám: +36-20-353-9767

Váradiné Naszályi Márta

Váradiné Naszályi MártaOkleveles táj- és kertépítészmérnök, pszichodráma-vezető, bibliodráma-vezető, mediátor, EU pályázatíró. 1970-ben született a kerületben. Tanulmányait a Kosciuszko Tádé utcai Általános Iskolában, a Szentendrei Ferences Gimnáziumban, a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemen és az Ybl Miklós Műszaki Főiskolán végezte. Dolgozott tervező mérnökként a Főkertnél, majd építésvezetőként és projektmenedzserként építőipari cégeknél. Munka mellett fiatalokkal foglalkozott a Kövi Szűz Mária katolikus plébánián és hitoktatott a békásmegyeri evangélikus templomban. Társadalmi munkában titkára a Magyar Bibliodráma Egyesületnek. Bibliodráma és pszichodráma alkalmakat, kongresszusokat szervez és vezet. Három gyermek édesanyja, családjával a Vízivárosban él. Nagyon fontos számára a felelős és bölcs állampolgári részvétel a kerületi döntésekben, az átláthatóság és a korrupciómentesség. Képviselőként szeretne azért dolgozni, hogy az ökológiai tudatosság minél inkább előtérbe kerüljön, kerületünk környezeti minősége, az itt élők egészséges életre való esélye jelentősen javuljon. Mélyen hisz az önkormányzatiságban, a társadalmi sokszínűségben és a különböző vélemények, érvek egyeztetése során megszülető megoldásokban, az együttműködésben.

Képviselő testületi tag adatai
1. Név: Váradiné Naszályi Márta
2. Bizottsági tagság: Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság

3. környezetvédelmi tanácsnok

4. Fogadóóra: Zöldike Klub, minden hónap harmadik péntekén 15:00-17:00 -ig., ill. előzetes egyeztetés alapján. Telefonszám:+36-20-579-1373 v. varadine@budavar.hu

5. Elérhetőség:

E-mail: varadine@budavar.hu; v.naszalyi.marta@parbeszedmagyarorszagert.hu

Telefonszám: +36-20-353-7973

Veres Dávid Olivér

Veres Dávid1991. június 10-én született Budapesten. Jelenleg az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karának hallgatója, hallgatói státusa passzív. Általános- és középiskolai iskolai tanulmányait a Terézvárosban folytatta. Angol nyelvből emelt szintű érettségit tett, az egyetemen jogi szaknyelvi kurzusokat végzett. Japán nyelvből alapfokú ismeretekre tett szert.
Közéleti tevékenysége sok szállal köti a kerülethez. A Nagy Imre Társaság Budapesti Szervezetének elnökségi tagjaként a Várban több megemlékezésen vesz részt. Másfél évig online újságírással foglalkozott. Részletesen beszámolt az Elátkozott Emlékmű körüli fejleményekről, gyakran írt a politikai beszédben fel-fel bukkanó történelemhamisítási kísérletekről, valamint a vallás- és sajtószabadság fontosságáról.
Rendszeresen tiltakozik a Várban megrendezett félelemkeltő, szélsőjobboldali Kitörés Napja ellen.
Fontosnak tartja a helyi önkormányzatok szabadságának biztosítását.
Az országgyűlési és az európai parlamenti választások során a kampányokban Kerék-Bárczy Szabolcs mellett tevékenykedett. Képviselői tevékenységét függetlenként látja el. Az Ifjú Demokraták szervezet alapító tagja.

Képviselő testületi tag adatai
1. Név: Veres Dávid Olivér
2. Bizottsági tagság: Népjóléti Bizottság
3. Fogadóóra: Előzetes egyeztetés alapján. Telefonszám:+36-20-353-6727 v. veres.david@budavar.hu

4. Elérhetőség:

E-mail: veres.david@budavar.hu

Telefonszám: +36-20-353-6727